Veliko interesovanje za vaučere u Niškoj Banji

Veliko interesovanje za vaučere u Niškoj Banji

Imajući u vidu planirani razvoj i idealnu lokaciju pored samog istočnog kraka koridora 10, Niškoj Banji su potrebni novi hoteli, pa je u poslovnoj zoni Lozni kalem, obezbeđena lokacija sa kompletnom infrastrukturom, putem, priključkom na električnu mrežu, vodu.

Niška Banja će u ovoj turističkoj sezoni po svemu sudeći  imati značajan rast turista, čemu će najviše doprineti vaučeri, koji se od ove godine više koriste u ovom nekada vodećem banjskom centru Srbije.

U okviru promocije grada Niša na Sajmu turizma u Beogradu, Marina Jović, šef odseka za turizam u opštini Niška Banja, rekla je za Privredni.rs da je već desetak turističkih objekata iz Niške Banje uključeno u sistem vaučera, i da se očekuje još bar toliko. Tih dvadesetak objekata raspolaže sa najmanje 300 ležajeva, što znači da tokom sezone može da se očekuje znatno više gostiju. „Cene smeštaja u Niškoj Banji su izuzetno povoljne, a isto važi i za takozvani vanpansionski trošak. Smeštaj u veoma komfornim apartmanima i vilama može da se nađe za 550 dinara dnevno po osobi, što znači da uz vaučere može da se letuje skoro džabe“, objašnjava Jovićeva.

Prema njenim rečima, interesovanje je već sada veliko i ova sezona će nam sasvim sigurno biti najbolja u poslednjih nekoliko godina. „Turistima koji žele nudimo prateće sadržaje, obilazak Koritnika, Sićevačke klisure, paraglajdinga, etno muzeja“, ističe Jovićeva.

1 5

Kako ukazuje Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja, svaki dinar uložen u infrastrukturu, staze, parkove i druge sadržaje donosi dva dinara prihoda. „Sva naša ulaganja u prateće sadržaje su uzaludna ako nema ko da ih koristi, ako nemamo turiste. A mi uložili značajna sredstva u staze koje vode do izvora čuvene Tople vode i vrha Koritnika i spremamo nove projekte“, poručuje Jovanović.

On ističe da će uskoro biti raspisan tender za opremanje Trga i čim bude izabran najbolji ponbuđač krenuće radovi. „Trg u Niškoj Banji biće u sasvim novom ruhu već početkom juna odnosno pre početka turističke sezone. Očekujemo dolazak ministra Rasima Ljajića, koji je podržao naše planove za uređenje trga i privlačenje turista. Verujemo da će ta svečanost označiti početak vraćanja Niške banje na staze stare slave, kada je bila jedna od najposećenijih u zemlji“, kaže naš sagovornik.

On ističe da je njihova želja da Trg dobije takav izgled da predstavlja spoj starog i novog, da podseća na to staro dobro vreme, ali u jednom modernom stilu. „Imaće lepu binu na kojoj će tokom leta biti puno kreativnih sadržaja od najmlađih do srednjih i starijih uzrasta“, objašnjava Jovanović.

Što se tiče stranih gostiju, Nišku Banju posećuju najviše Bugari. „Njih uglavnom interesuju gastronomija, lokalne manifestacije i provod u restoranima, pošto su naše cene za njih povoljne. Oni su veoma poželjni gosti, nisu zahtevni a potroše dosta novca“, ističu naši sagovornici.

Zbog neuspešne privatizacije hotela pre desetak godina Niška Banja je ostala bez velikih hotelskih kapaciteta, o čemu je naš portal već pisao. Međutim vlasnici apartmana, vila i privatnih hotela su zaista uspeli da unaprede svoju ponudu i mogu da zadovolje standarde najzahtevnijih gostiju. Imajući u vidu planirani razvoj i idealnu lokaciju pored samog istočnog kraka koridora 10, Niškoj Banji su potrebni veliki hoteli, pa je, kako ističe Jovanović, u poslovnoj zoni Lozni kalem, obezbeđena lokacija sa kompletnom infrastrukturom, putem, priključkom na električnu mrežu i slično. Zainteresovani investitori mogu gradnju da počnu vrlo brzo, pošto su rešeni svi pravni, komunalni i drugi potrebni poslovi.

 

IZVOR: PRIVREDNI.RS