U toku ove godine očekuje se početak izgradnje prve faze Akva parka u Niškoj Banji

U toku ove godine očekuje se početak izgradnje prve faze Akva parka u Niškoj Banji

U toku ove godine očekuje se početak izgradnje prve faze Akva parka u Niškoj Banji koji će se nalaziti na prostoru Lozni kalem na površini od 5,4 hektara. Prva faza radova, kako kaže predsednik opštine Niška Banja, Dušan Živković, trebalo bi da obuhvata zatvoreni deo kompleksa sa bazenima, restoranima, kafićima i drugim sadržajima. Vrednost prve faze ovog projekta je 490 miliona dinara.

Na poslednoj sednici Gradskog veća usvojeno je rešenje o izradi projekta za izgranju Akva parka u Niškoj Banji na prostoru Lozni Kalem Prema rečima predsednika opštine Niška Banja, Dušana Živkovića, očekuje se da ove godine počnu radovi na izgradnji pre svega zatvorenego dela kompleksa. Akva park prostiraće se na površini od 5,4 hektara . Predviđeno je da bude više bazena, spa centar, sadržaji za sport i rekreaciju, za decu, restorani i kafići.

Za završetak celokupnog kompleksa, dodaje Živković, potrebno je 2 godine.

Očekuje se i početak izgradnje dela puta od petlje Prosek do Malčanske petlje u dužini od 1,4 kilometra, kako bi se Niška Banja povezala sa Koridorom 10. U toku je ekspropijacija zemljišta. Biće izgrađena i biciklističa staza od Bulevara cara Konstantina do banjske rampe, najavio je predsednik opštine.