Slavlje favorita na prvenstvu Srbije u MTB klasi

Slavlje favorita na prvenstvu Srbije u MTB klasi

Jovana Crnogorac u seniorskoj kategoriji (elita) i Aleksandar Roman u  kategoriji seniora i mlađih seniora (do 23 godine) obelezili su Prvenstvo Srbije u klasi MTB (mauntin bajka). Niška Banja juče je bila domaćin odličnih trka i jake konkurencije od najmlađih uzrasta-poletaraca koji su i otvorili trku u 11 časova, sve do onih najboljih elite gde su trijumfe odneli favoriti, olimpijka Jovana Crnogorac i mladi vozač Partizana Aleksandar Roman koji se domogao dva najviša stepenika na podijumu. Klupski kolega Dušan Veselinović bio je najbolji junior.

Domaćin i organizator BK Konstantin iz Niša i Biciklistički savez Srbije u potpunosti mogu da budu zadovoljni i odzivom takmičara ali i brojnom publikom na stazi u Niškoj Banji. A najboljih troje u svim kategorijama dobili su medalje i nagrade što je već i postala lepa tradicija.
Selektor Nemanja Vajs preneo je utiske  odmah po završetku seniorskih trka u kojima je voženo sedam krugova a pobede su pripale Crnogorčevoj i Romanu:
– Organizacija je bila sjajna, vreme idealno za vožnju. A ni podrška publike nije izostala, naprotiv. Bila je brojna što je sigurno bio dodatni motiv svim vozačima. Nije bilo iznenađenja na trci, očekivano je bilo da Jovana Crnogorac trijumfuje kod seniorki, Aleksandar Roman u konkurenciji seniora i mlađih seniora. Potvrdili su kvalitet i odličnu formu baš kao i Dule Veselinović iz Partizana, naš najbolji junior. Sve u svemu, ja sam zadovoljan – istakao  je Vajs koji zajedno sa Jovanom Crnogorac putuje sutra na Kopaonik na tronedeljne pripreme pred odlazak na OI u Rio de Žaneiro.

2   7 6 5 4    8