Seminar folklora u Niškoj Banji

Seminar folklora u Niškoj Banji

Drugi seminar folklora koji organizuje ANIP Mozaik održava se od 25. do 27. novembra u Niškoj Banji u vili Markov konak. Trodnevni seminar namenjen  je rukovodiocima, koreografima i učiteljima folklora.

Za učesnike seminara folklora biće organozovan prijem u opštini Niška Banja kod predsednika Dejana Jovanovića, koji je širom otvorio vrata za sve folkloraše koji ce tri dana provesti igrajući i pevajući u Niskoj Banji, saopštili su u Mozaiku.
Polaznici seminara, osim iz Niša, dolaze iz Arilja, Zlartibora,  Vranja, Kosova, Aleksinca, Bačke Palanke, kao i Crne Gore.
Ono što nas očekuje na seminaru su igre, pesme i običaji niškog kraja, beogradske posavine i jaseničkog kraja”, rekao je Niškim Vestima, Marjan Zdravković, direktor i umetnički rukovodilac ANIP Mozaik.

Predavači na seminaru su Igor Gudić iz Kraljeva i Marjan Zdravković, a muzičke aranžmane prezentovaće  profesor Vladimir Milićević iz Kraljeva i šef niškog Narodnog orkestra Milan Nikodijević.

“Očekuje nas prelepi i veseli vikend u Niskoj Banji. Organizatori seminara su presrećni jer mogu da ostave jos jedan veliki pečat u svom rodnom gradu, a tiče se negovanja naše kulturen baštine”, istakao je Zdravković.