Projektima do lepše Niške Banje

Projektima do lepše Niške Banje

Centralni trg u Niškoj Banji dobiće nove behaton ploče a fontane će biti rekonstruisane, kaže predsednik opštine Dejan Jovanović. To neće opštinsku kasu koštati mnogo, jer će najveći deo novca stići iz evropskih projekata prekogranične saradnje.

Odobrena su nam tri projekta prekogranične saradnje sa Bugarskom za rekonstrukciju fontana i šumskih staza i za formiranje jednog malog centra za krizne situacije. Rok za realizaciju je dve godine, kaže Jovanović.

Jovanović kaže da Banja nakon dosta vremena nije u mraku jer su zamenjene sve pregorele sijalice, da su ulice i staze očišćene, trava pokošena, cveće posađeno. Trenutno se više ne može, jer je, kako kaže, u kasi zatekao deficit od 32 miliona dinara. Ipak, kaže da građani zbog toga neće trpeti.

Trpeće samo one manifestacije koje su bile “prenaduvane”. Socijalna politika sigurno neće da trpi, kao ni građani Niške Banje, kaže Jovanović.

Plan za smanjenje deficita imaju, ali im je, kaže, potrebna saradnja sa gradom i oštre mere štednje koje su odmah uveli.