Privodi se kraju obnova Doma kulture u Čukljeniku

Zahvaljujući zajedničkom trudu Gradske opštine Niška Banja i meštana Čukljenika radovi na Domu kulture u ovom mestu privode se kraju. Nedavno su završeni grubi građevinski radovi i elektroinstalacije pa će žitelji ove zime moći da koriste prostorije Doma za druženje i organizovanje sportskih i kulturnih manifestacija.

 

Predsednik Saveta građana sela Čukljenik Miodrag Stojanović kaže da će mladima iz ovog sela mnogo značiti to što će dobiti prostorije u kojima će moći da se druže.
„U protekle dve godine smo mnogo korisnih poslova završili upravo saradnjom sa opštinom. Ona je obezbeđivala materijal, dok smo mi ulagali rad. Tako smo završili Dom kulture, seoski vodovod, dečije igralište i mokri čvor u školi. Nadamo se da ćemo tako asfaltirati i seoski put do groblja“, rekao je Stojanović i dodao da meštani Čukljenika učestvuju u svim akcijama koje im obezbeđuju bolje uslove života. „Cilj nam je, istakao je Stojanović, da zadržimo mlade ljude na selu i da Čukljenik živi, a to ćemo moći ukoliko mladima pružimo sve pogodnosti koje postoje i u gradu“.

Predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da selo Čukljenik može da posluži kao primer koliko toga u jednom mestu može da se uradi zajedničkim radom opštine i meštana.
„Pokazalo se da se problemi u seoskim sredinama, bilo da se radi o vodosnabdevanju, atarskim putevima ili zajedničkim prostorijama, najbrže i najjefikasnije rešavaju ukoliko u njihovo rešavanje bivaju uključeni i sami meštani. Zbog toga opština Niška Banja radi na tome da se u selima ponovo formiraju mesne zajednice i da se selima vrati imovina koju su meštani zajednički gradili. U seoskim sredinama postoje brojni objekti koje su izgradili sami žitelji putem samodoprinosa i dobrovoljnim radom, a sad nisu vlasnici te imovine, već je to država. Povraćajem imovine i formiranjem mesnih zajednica, sela bi mogla da završavaju mnoge manje poslove, dok bi im opština pomagala oko realizacije krupnih poduhvata“, rekao je Vidanović.
On je naglasio da će se već na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine Niška Banja pred odbornicima naći odluka o formiranju mesnih zajednica u svim mestima na području banjske opštine.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.