Predsednik opštine najavio nove investicije

Predsednik opštine najavio nove investicije

Dolazak novog investitora, izgradnja akva parka i mini parka za paraglajding – to je ono što će u narednom periodu biti prioriteti u opštini Niška Banja. Predsednik opštine Dejan Jovanović ne otkriva o kom investitoru je reč, ali dodaje da se vode i pregovori sa ljudima koji bi trebalo da u predelu Loznog kalema zidaju novi hotel. To je istaknuto na obeležavanju Dana opštine.

A na kraju letnje sezone, Niška Banja obeležava i Dan oslobođenja u Prvom i Drugom Svetskom ratu. U znak sećanja na žrtave vence su položili predstavnici opštine, Udruženja potomaka rata od 1912. do 1920. i predstavnici SUBNOR-a. Održan je i parastos poginulima u Velikom ratu.
Niš je imao veliku ulogu, posebno u Prvom svetskom ratu, i žrtva naših predaka se ne sme zaboraviti, kaže Branislav Radovanović iz Udruženja potomaka rata od 1912. do 1920.

Gradska opština Niška Banja jedna je od pet gradskih opština u Nišu. Osnovana je 13. oktobra 2000. godine. Prema popisu iz 2011. godine, ima oko 15.000 stanovnika. Poznata po svojoj toploj vodi, u poslednje vreme se sem na banjski, fokusira i na sportski i rekreativni turizam, pogotovu na ekstremne sportove kao što su paraglajding, slobodno penjanje i moto-kros.