Posao za veliki broj visokoobrazovanih

Posao za veliki broj visokoobrazovanih

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović obišao je sa svojim saradnicima, članovima Gradskog veća Mihajlom Zdravkovićem i Milošem Miloševićem, kao i sa načelnikom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milanom Ranđelovićem, radove na izgradnji fabrike IMI na Loznom kalemu.

Trenutno se odvija prva faza koja podrazumeva radove na 14 hiljade kvadrata, koja će biti okončana juna sledeće godine, dok se na proleće očekuju konkursi za zapošljavanje. Kompanija IMI zauzimaće prostor od 30 hektara na potezu Lozni kalem.

„IMI je u procesu građevinskih radova zaposlio određeni broj inženjera, ovo je jedna od kompanija koja će zaposliti veliki procenat visokoobrazovanih ljudi i očekuje se da će preko 500 inženjera biti angažovano. Ovakva investicija je iz više razloga značajna za naš grad. Pre svega, dolazi jedna od poznatih svetskih kompanija koja će zapošljavati veliki broj ljudi, a među njima će biti veliki broj visokoobrazovanih. Prihodi od same investicije dolaze u Grad Niš, 30 miliona evra je samo investicija za izvođenje radova. Ono što je ključno, porez na zarade će se slivati u budžet Grada, a od toga mi finansiramo potrebe putne, vodovodne, kanalizacione infrastrukture, socijalna davanja, obaveze koje imamo za invalide, porodilje. Investicije su zato jako značajne – što veći broj investicija to je veći napredak za naš grad i viši standard za naše građane“, rekao je Bulatović.

Kompanija IMI posluje u okviru grupacije IMI, vodećeg svetskog dobavljača elektronskih dobara u oblasti autoindustrije, industrije, medicine. Ova kompanija ima fabrike i pogone za proizvodnju u sedam zemalja i zapošljava preko 15 hiljada radnika. Izgradnjom fabrike na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji biće otvoreno oko 1500 novih radnih mesta. Fabrika u Niškoj Banji proizvodiće elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija.

2 3

4 5