Počinju ulaganja u Nišku Banju

Počinju ulaganja u Nišku Banju

Zvaničnim otvaranjem radova na vodovodu i kanalizaciji na Loznom kalemu počelo je sređivanje ovog dela Niške Banje. Izgradnja mreže koristiće stanovnicima Banatske ulice, ali i planiranim objektima na ovom potezu.

Počinju ulaganja u Nišku Banju

 Lozni kalem je parcela o kojoj se često govorilo poslednjih godina zbog velikog, a neiskorišćenog potencijala. Ovi radovi su osnova za dalji napredak, a ono što se najavljuje su akva park i filipinska fabrika Immi.

U ovom gradu vlada velika nezaposlenost, a kako to možemo smanjiti osim dovođenjem novih investitora i otvaranjem novih radnih mesta. Preduslov za to svakako jeste izgradnja infrastrukture i ovo i jeste jedan od projekata koji će nam omogućiti da zaposlimo naše sugrađane, kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković.

2 3

Otvaranju radova prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović, koji je potvrdio navode o pismima namera vezanim za dva investitora. Predsednik vlade Aleksandar Vučić najavio je dodatna ulaganja u ovu opštinu, a ministar bez portfelja, Milan Krkobabić, biće zadužen za nove projekte.

Rok za izgradnju vodovoda i kanalizacije je 90 dana, a uloženo je 38 miliona dinara. Naredni potez biće asfaltiranje ove ulice koja spaja Nišku Banju i naselje Nikola Tesla.