Početkom maja očekuje se da počnu radovi na rekonstrukciji hotela ,, Srbija“ u Niškoj Banji

Početkom maja očekuje se da počnu radovi na rekonstrukciji hotela ,, Srbija“ u Niškoj Banji

Početkom maja očekuje se da počnu radovi na rekonstrukciji hotela ,, Srbija“ u Niškoj Banji. Hotel ,,Ozren“ prodat je početkom godine i očekuje da se da uskoro vlasnik dobije građevisnku dozvolu kako bi počeo radove, najavio je predsednik opštine Niška banja, Dušan Živković. Prodaja hotela ,,Partizan“ za sada nije moguća, jer je u procesu restitucije.

U Niškoj Banji već godinama ne rade veliki hoteli, a turisti smeštaj mogu da potraže u nekom od mini hotela ili u domaćoj radinosti. Oko 200 ležajeva ima u privatnom smeštaju i isto toliko još u mini hotelima. U Niškoj Banji postoji i 17 smeštajnih jedinica koje se nalaze na spisku Ministarstva turizma za korišćenje vaučera.

Početkom maja očekuje se da počnu radovi na rekonstrukciji hotela ,,Srbija“, a u toku je postupak za dobijanje građevisnke dozvole, najavio je predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dušan Živković. Hotel ,,Srbija“, biće luksuzan hotel sa 5 zvezdica, sa spa i velnes centrom, posebnim parking prostorom i drugim sadržajima. Živković dodaje da je potrebno oko godinu i po dana da radovi budu završeni. Takođe, prodat je i hotel ,,Ozren“.