Počelo sređivanje sportskih terena Vrtop u Niškoj Banji

Počelo sređivanje sportskih terena Vrtop u Niškoj Banji

Kao što je i najavljeno pre dvadesetak dana, sportski kompleks Vrtop u Niškoj Banji počinje polako da liči na ono čemu bi i trebalo da služi. Iza pokošene trave, i uklonjenog smeća polako se naziru obrisi veoma prostranog višenamenskog sportskog terena kakav i jeste potreban svakom banjskom ambijentu, ali i svakom gradu koji pretenduje da postane ozbiljan sportski centar.
Ipak, jedan dan, bez obzira na radni elan, nije dovoljan da se obavi sve što je neophodno i planirano…
U akciji uređenja Vrtopa, uz zaposlene na javnim radovima, učestvovali su i građani, funkcioneri i radnici Opštine Niška Banja, kao i predstavnici Sportskog saveza koji obezbeđuje opremanje terena i koji bitrebalo njim i da upravlja.
Poslom na kome je bilo angažovano oko 80 ljudi, raspoređenih po čitavom terenu, koordinirali su inženjeri iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Inače, ukoliko bi, uz obnovu Vrtopa, bili obnovljeni i hoteli, Niška Banja bi mogla da se okrene veoma perspektivnom sportskom turizmu.
Osim za pripreme sportista i rekreaciju meštana i posetilaca Banje, Vrtop bi, prema strateškim prioritetima Sportskog saveza, trebalo da bude iskorišćen i za programe u kojima se deca masovno uključuju u brojne sportske aktivnosti. U svakom slučaju, sve važne strukture Grada Niša i Opštine Niška Banja prepoznale su u ovom kompleksu veliki sportski kapacitet i od njega se, kako trenutno stvari stoje, više ne može odustati.