Pisci dolaze u Sićevo

Tek što su iz Sićeva otišli likovni umetnici, stižu pisci. U sazivu ovogodišnje 24. Književne kolonije Sićevo, koja će biti održana od 12. do 16. septembra, biće Milosav Tešić, laureat nagrade „Ramonda serbika“ (Beograd), Vladimir Kecmanović (Beograd), Dara Sekulić (Istočno Sarajevo), Aćim Višnjić (Crna Gora), Hristo Petrevski (Makedonija), Milica Bakrač (Crna Gora), Zvonko Đurić (Leskovac), Spasoje Ž. Milovanović (Kruševac), kao i niški autori Dejan Stojiljković, Srđan Stojiljković, Minja Ilijeva, Nebojša Ozimić, Dragiša Eraković i Miroslav Bakrač, koji će biti i domaćin Kolonije.

Manifestacija će svečano biti otvorena sutra, u 19 sati, programom koji će biti održan ispred zgrade Kolonije u Sićevu. Ovom prilikom se, po tradiciji, predstavljaju svi učesnici pesmom po izboru ili odlomkom proznog dela.

U subotu, 13. septembra, takođe u Sićevu, biće održan okrugli sto na temu „Pisanje u četiri ruke“ koji će voditi Verica Novakov, urednica Književnog programa Niškog kulturnog centra i potpredsednica Saveta Kolonije (19:00). Svoje iskustvo zajedničkog pisanja romana o Andriću, koji će ovih dana objaviti „Laguna“, sa prisutnima će podeliti Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković. Iste večeri, sat kasnije, u Sićevu će biti održan književno muzički-program „Šaputanje“, koji će voditi pisac i novinar Velibor Petković. Program organizuje Društvo umetnika „Šaptači“, koje, prema rečima Biljane Stanojević, članice Saveta Kolonije, promoviše mlade iz svih oblasti umetnosti.

U nedelju, 14. septembra, u zgradi Kolonije biće održan pesnički performans i dodeljena nagrada „Milina čaša“, ustanovljena u znak sećanja na osnivača susreta književnika Mihajla Ignjatovića.

Centralni deo manifestacije, uručenje nagrade „Ramonda serbika“ i književno veče svih učesnika Kolonije, biće održan u ponedeljak, 15. septembra, u Gradskoj kući, sa početkom u 19 sati.

 

Komentari su zatvoreni.