Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

U ponedeljak, 8. septembra, od 9.45 sati na platou kod fontane u Niškoj Banji biće održan javni čas vežbanja, čime će biti obeležen Međunarodni dan fizioterapeuta.

Fizioterapeuti Instituta „Niška Banja” demonstriraće vežbe za ravne tabane, pravilno držanje tela, koordinaciju pokreta, spretnost i ravnotežu kroz zajednički čas, kao i šetnju.

– Ukazaće i na značaj fizičke aktivnosti u lečenju kardiovaskularnih i reumatoloških oboljenja, prevenciju gojaznosti i šećerne bolesti, poboljšanju fizičke kondicije i ublažavanje psihičke napetosti i jačanju otpornosti na stres bilo koje vrste – poručuju iz Instituta.

Deliće se i promotivni materijal o lečenju kardiovaskularnih bolesnika, lečenju osteoporoze, o zaštitnim položajima za kičmeni stub…

Javnom času osim fizioterapeuta prisustvovaće i svi zaposleni u ovom Institutu, kao i učenici osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje i đaci medicinske škole „Dr Milenko Hadžić”.

Međunarodni dan fizioterapeuta obeležava se 8. septembra u čitavom svetuod 1951. godine sa ciljem da se javnosti skrene pažnja na ulogu koju fizioterapeuti imaju u prevenciji, lečenju, očuvanju zdravlja i poboljšanju kvaliteta života.

Komentari su zatvoreni.