Pet zlata i tri svetska rekorda za Legionare na Svetskom prvenstvu

Pet zlata i tri svetska rekorda za Legionare na Svetskom prvenstvu

Dvogodišnji trud i rad i posvećenost treninzima isplatila se takmičarima niškog kluba Legionari, koji su na Prvenstvu sveta u Knjaževcu osvojili ukupno 8 medalja i postavili 3 svetska i jedan balkanski rekord.

Prvog dana takmičenja takmičar i trener niške ekipe Milan Grozdanović okitio se zlatom i postavio novi svetski rekord u mrtvom dizanju sa opremom, da bi nekoliko dana kasnije najsjajnije odličje osvojio u istoj disciplini bez opreme podigavši 220 kilograma.

Da Legionari ne moraju da brinu za dobre rezultate u budućnosti pokazuju podvizi Zorane Dinić, koja je u konkurenciji tinejdžerki do 52 kg težine oborila dva svetska rekorda u triatlonu. Sa podignutom težinom od 80 kg u čučnju i 39 na “bench press”-u pomerila je granice najboljih svetskih ostvarenja, ali je to bilo dovoljno samo za srebrnu medalju, jer je njena konkurentkinja za zlato nadoknadila zaostatak u 3. disciplini, mrtvom dizanju, i Nišlijke je za pola kilograma izmaklo 1. mesto.

Đorđe Nikolić postao je svetski prvak, a i balkanski rekorderu “bench press”-u sa 167 podignutih kilograma u kategoriji do 82.5 kg, a svetska zlata u Niš doneli su i Emilija Jovanović i Nikola Miliću u triatlonu.

Jovanovićeva je, uz zlato, osvojila i srebro u disciplini mrtvo dizanje bez opreme.
Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima, ovo takmičenje treba da nam bude motiv da treniramo više, bolje i pametnije kako bi potvrdili da je mesto našem klubu u vrhu ovog sporta – reči su trenera i takmičara Milana Grozdanovića.
Za Legionare sledi zaslužena pauza, a onda nastavljaju sa treninzima i radom koji im je u 2016. godini doneo mnogo uspeha na timskom i individualnom nivou.