Osmomartovske proslave u banjskim mestima

Muzikom, igrom i pesmom, na druženjima koja su već postala tradicionalna, pripadnice lepšeg pola iz skoro svih mesta na području opštine Niška Banja proslavile su 8. mart. Slavilo se u Niškoj Banji, Jelašnici, Sićevu, Proseku, Gornjoj Studeni..Osmomartovska proslava u Jelašnici ove godine okupila je više od 100 žena, od onih najmlađih, pa do onih koje su zašle u devetu deceniju.
„Godine nisu važne, važno je da se i mi žene okupimo i družimo, a ovo je osma godina zaredom kako to činimo. Svake godine je odziv odličan, prošle godine nas je bilo na proslavi 115, sada skoro isto toliko. Ove proslave su važne je na ovaj način kod žena razvijamo duh zajedništva i aktivizam, a on nam je neophodan da bi realizovali mnoge akcije u selu i da bi nam selo bilo čisto i uredno”, izjavila je Živana Kostić Vučković penzionerka iz Jelašnice i organizator proslave u ovom selu.
I ostale učesnice proslave u Jelašnici takođe su oduševljene tradicionalnim osmomartovskim okupljanjem. „Vreme je loše pa su se ljudi su se otuđili i tokom godine se veoma malo druže. Ova proslava nam je jedinstvena prilika da se okupimo i proveselimo”, rekla je Lela Lilić.
Predstavnici opštine Niška Banja i ove godine uručili su pripadnicama lepšeg pola skromne poklone. „Opština Niška Banja uvek pruža podršku ženama, ne samo 8. marta, već svih 365 dana u godini. Veoma nam je drago što žene u Jelašnici, kao i u svim ostalim mestima organizuju osmomartovske proslave, jer od takvih druženja i okupljanja imaju korist svi, kako same žene, tako njihove porodice, sela u kojima žive i čitava opština”, izjavio je predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.