Bugarski turoperateri posetili Nišku Banju

Bugarski turoperateri posetili Nišku Banju

Gradska opština Niška Banja, u sklopu projekta “Staze zdravlja i susreta – turistička promocija u regionu CB:007.1.11.307” u okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, a uz podršku Evropske unije, organizovala je studijsku posetu grupe bugarskih turoperatera u cilju promocije turističkih potencijala Niške Banje.

Kako bi se Niška Banja uspešno uključila u turističku ponudu bugarskih turoperatera i u 2019. godini, prilikom posete gostiju iz Bugarske održan je sastanak sa turističkim predstavnicima i turoperaterima iz Niša.

1 11 111

Tokom boravka, bugarski turoperateri obišli su rekonstruisanu stazu zdravlja i izvor Glavno vrelo, centralno šetalište, Crkvu Svetog Ilije, Manastir Svete Petke Iverice – prvi i jedini vojni manastir u srpskoj pravoslavnoj crkvi, Hidroelektranu Sveta Petka – prvu državna elektrana koja je osvetljavala Niš, treću po redu, ali najveću u tadašnjoj Kraljevini Srbiji, puštenu u rad 1908. godine, Likovnu koloniju Sićevo – najstarijau srpsku i jugoslovensku umetničku koloniju, osnovanu 1905. godine.

3 4

7 8

Na svim ovim lokalitetima imali su priliku da upoznaju prirodna bogatstva i bogato kulturno nasleđe, a ujedno su uživali i u gastronomskim čarolijama.

6 5