Niška Banja budući centar zdravstvenog turizma

Niška Banja budući centar zdravstvenog turizma

Niška Banja ima potencijal kao prepoznatljiva turistička destinacija, da bi bila više od potencijala mora mnogo više da se uradi, kaže ministar trgovine i turizma Rasilj Ljajić. Ističe da su Niškoj Banji potrebni novi sadržaji i nova turistička ponuda, jer ona ima sve preduslove da postane ozbiljan zdravstveni centar i centar kongresnog turizma na jugu Srbije. Ono što nedostaje jesu smeštajni kapaciteti. Vlada Srbije pružiće podršku.

Napravljen je jasan plan kako će ići proces privatizacije banja, negde neće biti klasična privatizacija, nego će to biti Javno privatno partnerstvo, negde će država ulagati sredstva u razvoj infrastrukture – da bi te banje podigli na daleko veći nivo nego što su sada – objašnjava Ljajić. On dodaje da se sa prvatizacijom nekih banja počinje već ovog meseca, negde će odmah biti uložena sredstva u razvoj turističke infrastrukture. Da li će Institut za prevenciju lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih bolesti biti privatizovan, prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara, rukvodstvo Instituta odlučiće samo.

Na Vladi Srbije ostaje da vidi šta može da učini u narednom periodu, te ministar za trgovinu i turizam Rasilj Ljajić dodaje da se nada da će se uskoro više govoriti o rezultatima, ne samo o resursima. Ministri u Vladi Srbije Rasim Ljajić, Zlatibor Lončar i Goran Knežević i direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić obišli su Institut za prevenciju lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih bolesti „Niška Banja“ u okviru posete Vlade Srbije Nišu.