Niš primer stabilnog finansiranja

Niš primer stabilnog finansiranja

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obišla je renoviranu zgradu Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, u koji je za manje od godinu dana u proširenje terminala i opremu uloženo oko 70 miliona dinara.
Mihajlović je istakla da je pre dve godine ovaj aerodrom imao 1.225 putnika, a velikim zajedničkim timskim radom stiglo se do toga da ih ove godine već ima 140.000.
Prema njenim rečima, radi se na tome da se u narednim godinama, do 2020. godine, broj putnika na niškom aerodromu poveća na 550.000, možda i više.
I kargo prevoz je u protekle dve i po godine povećao obim šest puta.
Niški aerodrom, kako je rekla Mihajlović, trenutno ima 11 linija – za Bazel, Malme, Meningen, Ajndhoven, Dortmund, Diseldorf, Berlin, Bratislavu, Milano, Stokholm i Cirih.
„Konstantin Veliki“ je regionalni aerodrom, a Niš je veoma važan za Srbiju i zapadni Balkan. Na nama je da iskoristimo strateško mesto Niša. Mnogi su pričali o liderskoj poziciji ovog grada, a mi pokušavamo kroz rezultate da to i pokažemo“, rekla je Mihajlović.
Ona je dodala da je u prethodnom periodu Vlada ulagala u aerodrom u Nišu i da će to i nastaviti, a plan je da ukupna ulaganja budu oko 6,5 miliona evra.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je poručio da Aerodrom „Konstantin Veliki“ ne bi preživeo bez podrške potpredsednice Mihajlović i njenog ministarstva.
Zahvaljujući državi uspeli smo da stanemo na noge i da zajednički stvaramo uslove da se aerodrom razvija i da bude ne samo niški, nego i celog jugoistoka zemlje i šire, rekao je Bulatović.

Mihajlovićeva je takođe izjavila  u Nišu da taj grad može da bude primer za mnoge druge lokalne samouprave.
Ona je rekla da Niš može da bude primer drugima „po stabilnom finansiranju i načinu na koji se odredjuju prioriteti“.
„Posebno je važno to što grad Niš ima stabilno finansiranje, bez čega nema novih projekata i saradnje sa finansijskim institucijama“, izjavila je Mihajlović posle razgovora sa rukovodstvom grada.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da je situacija sa javnim finansijama u Nišu stabilna tako da gradsko rukovodstvo može da finansira sve obaveze.
Bulatović se zahvalio Vladi Srbije na podršci Nišu i celom jugu Srbije.

1 2 6 5