Krkobabić: Rešićemo probleme Niške Banje

Krkobabić: Rešićemo probleme Niške Banje

„Naš premijer Aleksandar Vučić dao je jasan zadatak – banju staviti na noge. Niška Banja ima realne potencijale i biće banja koja će služiti na čast Srbiji“, rekao je Krkobabić prilikom posete tom mestu.

On je dodao da će Vlada Srbije aktivno učestvovati u postavljanju Niške Banje na „neke nove staze“.

„Okosnica razvoja biće medicinski turizam, ali nemamo nameru da kočimo druge ozbiljne inicijative“, rekao je Krkobabić.

Po njegovim rečima, Niška Banja ima lečilište koje je u medicinskom smislu na „vrlo zavidnom nivou i sa vrlo stručnim ljudima“, ali ga treba unaprediti.

„Mineralna voda bogata radonom je ključni resurs. Ona mora da bude dostupna svim investitorima koji dođu ovde. Nameravamo da napravimo lep sklad medicinskog turizma sa komercijalnim sadržajima“, naglasio je Krkobabić.

On je podsetio da jedan dan lečenja u Institutu za rehabilitaciju Niška Banja, posredstvom PIO fonda, sada građane košta 3.900 dinara, a oni „ne mogu da plate komercijalnu cenu od 70 evra dnevno koju zagovaraju pristalice velnes turizma“, izjavio je Krkobabić.

Ministar je rekao da Niškoj Banji nedostaje park, te će se nastojati da bude izgrađen uz angažovanje svih javnih preduzeća, posebno „Srbijašuma“.

„U banji imamo hotele koji su zatvoreni nakon privatizacije i mi nastojimo da to rešimo“, izjavio je Krkobabić.

Ministar se danas sastao s gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i s predsednikom Gradske opštine Niška banja Dejanom Jovanovićem.

Predsednik Opštine Dejan Jovanović je rekao da će od vlasnika tri zatvorena hotela tražiti da se do kraja ove godine izjasne o svojim namerama sa tim objektima.

„Do sada se novi vlasnik ‘Ozrena’ i ‘Partizana’ nije pokazao kao ozbiljan partner. Bilo je reči da će hoteli biti prodati, pa potom da će biti renovirani“, rekao je Jovanović.

On je istakao da opština poštuje privatno vlasništvo, ali da će naći način da primora vlasnike hotela da reše probleme sa tim objektima.

 

Izvor: B92