FESTIVAL NAUKE – NIŠKA BANJA 2017

FESTIVAL NAUKE – NIŠKA BANJA 2017

Od 28. jula do 1. avgusta u parku u Niškoj Banji biće organizovan 1. „Festival nauke“. Tokom pet večeri učenici će na zanimljiv i kreativan način prezentovati znanje stečeno tokom školovanja, sa ciljem da objasne i promovišu nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.
Tako će udruženo znanje iz geografije i hemije đaci pokazati konstruisanjem makete vulkana i erupcije, a engleski deljenjem pozitivnih poruka i prezentacijom ekstremnih sportova, za koje je čitava teritorija opština veoma pogodna. Posetioce očekuje i nastup hora škole „Ivan Goran Kovačić“, koji je tradicionalno među najboljim u Srbiji, predstava, različite izložbe. Poznavanje origami veštine đaci će prikazati pravljenjem ramova u koje će stavljati male ikone i poklanjati ih prolaznicima.
Završnih večeri festivala biće prikazan film na otvorenom, a za kraj su pripremljene „Igre bez granica“ za sve učesnike, a ovo je samo deo onoga što očekuje meštane i posetioce Niške Banje tokom ovog festivala.
Odmah nakon njega, od 2. do 6. avgusta, biće održana manifestacija „Niško Banjsko leto“, koju će takođe odlikovati najrazličitiji program, a biće za svaki uzrast po nešto. Ono za šta verujemo da će izvazvati najveću pažnju je koncert pevača narodne muzike Miroslava Ilića, koji će nastupiti 4. avgusta. Detalje ove manifestacije dobićete u narednim danima.
Festival su organizovali nastavnici i učenici osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Niška Banja: „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, „Đura Jakšić“ iz Jelašnice i „Dušan Tasković Srećko“ iz Sićeva, uz podršku Opštine.

PROGRAM:

PETAK, 28.07.2017. godine, 18:00 – 19:30 časova
Muzička kultura, Srpski jezik
– Nastup hora, pesme i igre


SUBOTA, 29.07.2017. godine, 18:00 – 19:30 časova
Istorija, Geografija, Biologija
– Izložba „Niška Banja nekada i sad“
– Predstava „Vatromet“
– Izložba „Fizičari na novčanicama“
– Pano sa fotografijama i citatima (afirmacija ljubavi, prijateljstva, vere)


NEDELjA, 30.07.2017. godine, 18:00 – 19:30 časova 
Fizika, Engleski jezik, Psihologija, Pedagogija, Istorija
– Mali ogledi
– Prezentacija crkve Sv. Ilija, N. Banja
– Radionica: izrada ramova za ikone
– Promocija ekstremnih sportova
– Ozonski omotač
– Malo se potrudi – nasilan ne budi


PONEDELjAK, 31.07.2017. godine, 18:00 – 22:30 časova
Fizika, Hemija, Informatika
Bioskop na otvorenom


UTORAK, 01.08.2017. godine, 20:00
IGRE BEZ GRANICE