Bolje snabdevanje Prve Kutine strujom

Zajedničkim angažovanjem Gradske opštine Niška Banja, Direkcije za izgradnju grada Niša i Elektroprivrede Srbije proteklog decembra završena je trafo-stanica „Prva Kutina 3“ u Prvoj Kutini. Zahvaljujući ovoj trafo-stanici stotinak domaćinstava u Prvoj Kutini ubuduće će imati uredno snabdevanje električnom energijom.
Direktor pogona „Jug“ Dragoslav Pavlović izjavio je da je novoizgrađena trafo-stanica snage 250 kilovoltampera. „Meštani Prve Kutine koji žive u naselju preko reke godinama unazad imali su struju lošeg napona, a u zimskim mesecima taj napon je povremeno padao na svega 130 ili 140 volti. Sada su dobili napon na nivou evropskog standarda od 230 volti, i više nijedan deo sela u Prvoj Kutini neće imati problema sa elektrosnabdevanjem“, rekao je Pavlović.
Predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović naglasio je da bi u toku naredne godine problemi sa snabdevanjem strujom trebalo da budu rešeni u svim mestima na teritoriji opštine Niška Banja. „U toku 2012. godine sigurno ćemo osvetliti takozvanu „Prosečku petlju“, odnosno ulaz u Nišku Banju, a krenućemo i sa izgradnjom mreže niskog napona u Lugovima i trafo-stanice u Proseku, kao i sa postavljanjem priključnog kabla u Ulici „25. maj“ u naselju Nikola Tesla. U narednoj godini radićemo takođe i trafo-stanicu u naselju Nikola Tesla na Radikinskom putu i trafo stanicu u Jelašnici, u delu sela sela koji se naziva „Rudnička kolonija“, rekao je Vidanović.

GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.