Ostrovčani dobili kutak za zabavu

Zahvaljujući zajedničkom angažovanju opštine Niška Banja i meštana Ostrovice proteklih dana završena je obnova dela Doma kulture u ovom selu. Prostorije koje su godinama unazad bile zapuštene ubuduće će služiti za okupljanje najmlađih žitelja Ostrovice.
Predsednik Saveta građana Ostrovice Vojkan Vojinović kaže da su mladi Ostrovčani pokrenuli inicijativu za obnovu Doma kulture, a Savet građana i opština Niška Banja su je sproveli u delo.

 

„Meštani Ostrovice su vredno radili na sređivanju prostorija, a opština Niška Banja je izdvojila 100.000 dinara za nabavku neophodnog građevinskog materijala. Dom kulture je izgrađen još 50-tih godina prošlog veka, pa je bilo neophodno da bude zamenjena kompletna elektroinstalacija i obnovljeni podovi i zidovi. Nabavljeno je i ozvučenje, tako da će mladi moći da se druže i zabavljaju uz muziku, ali će ovaj prostor služiti i za pripreme Kulturno-umetničkog društva „Ostrovica“. Članovi društva su se do sada pripremali za nastupe u Velikoj sali Doma kuture u kojoj nema grejanja, a ponekad su morali da vežbaju i na platou ispred samog Doma“, izjavio je Vojinović.

Prema rečima Vojinovića Ostrovica ima oko 250 domaćinstava i preko 500 stanovnika, od kojih je 60-tak mladih.

Predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da zajedničkim angažovanjem meštana i opština mogu da budu rešeni brojni problemi u seoskim sredinama, što je pokazala i saradnja opštine Niška Banja i Ostrovčana na obnovi Doma kulture.
„U narednih nekoliko dana pokrenućemo inicijativu da se selima vrate Mesne zajednice, kakve su nekada postojale. Povratkom Mesnih zajednica meštani bi dobili mogućnost da sami rešavaju egzistencijalne probleme, i ne bi morali da čekaju na pomoć vlasti, niti državne, niti lokalne. Mesne zajednice bi dobijale određena sredstva od opštine i trošile bi ih za one namene za koje smatraju da su im najkorisnije i najpotrebnije“, naglasio je Vidanović.
On je dodao da ljudi u selima zaslužuju da im se omogući da sami odlučuju o svojoj sudbini, a to će biti prilika da pokažu i koliko su vredni i preduzimljivi.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.