Biciklistička trka po obroncima Suve planine

Biciklistička trka po obroncima Suve planine

Uzbrdice i nizbrdice, zemlja i kamen, te uska stazica sa serpentinama po obroncima Suve planine, poručuju u Biciklističkom klubu Naissus, ostaviće bez daha sve one koji se odvaže da učestvuju na ovogodišnjem izdanju Suva Extreme Challenge MTB maratona. Mogu se prijaviti svi zainteresovani, a trka je zakazana za 2. septembar u Niškoj Banji.

Oni koji žele da se nadmeću u planinskom biciklizmu moći će da biraju staze u zavisnosti od spremnosti – onu od 25 ili 55 km. Start i cilj trke biće u Niškoj Banji, odakle put vodi van naseljenih područja, do sela Koritnik, a zatim tik ispod vrha Mosor.

Sem njega, biciklisti će imati prilike da vide i najviše vrhove Suve planine – Mosor, Sokolov kamen i Trem, koji će se,kažu organizatori, “ukazivati se kao na dlanu”.
I ove godine će svi ljubitelji biciklizma imati priliku da uživaju u nesvakidašnjim predelima i netaknutoj prirodi, naizmenično kroz listopadnu, četinarsku šumu i polja paprati. Učesnici će imati priliku da se okrepe ledenom izvorskom vodom vrhunskog kvaliteta nekoliko puta duž staze – kažu u niškom klubu.

Cilj akcije, koja se održava drugu godinu zaredom, je da predstavi divlju prirodu Suve planine, a očekuje se veći broj učesnika iz Srbije i regiona.

 

Izvor: JUŽNE VESTI