Betonski cevovod u Jelašnici

Meštani Jelašnice više neće imati problem sa vodom koja se sliva niz ulice i plavi dvorišta i kuće. Duž ulica sa velikim nagibom postavljene su betonske cevi koje će prikupljati sve atmosferske padavine, ali će omogućiti i proširenje kolovoza. Za nabavku cevi domaćinstva u Jelašnici izdvojila su po 2.000 dinara, a žitelji učestvuju i u njihovom postavljanju. Akciju meštana podržala je opština Niška Banja obezbeđivanjem sredstava neophodnih za kupovinu celokupnog neophodnog materijala i angažovanjem građevinske mehanizacije.
Direktor banjske Direkcije Siniša Krstić kaže da su pojedini meštani Jelašnice pokazali mnogo dobre volje kako bi problem sa odvođenjem kišnice bio rešen, jer su se i sami uključili u postavljanje cevi, ali su se i odrekli dela svojih dvorišta kako bi cevi bile postavljene.
Predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović izjavio je da su meštani i opština pokrenuli akciju jer više nisu mogli da čekaju da sredstva za tu namenu budu obezbeđena iz gradske kase.
„Jelašnica je jedno od najvećih sela u niškom kraju, a proteklih godina je bila potpuna zapostavljena u Programu uređenja seoskog područja. Na žalost, sličan tretman imaju i ostala sela na području banjske opštine i zbog toga nameravamo da im ponovo vratimo status mesnih zajednica. Tako organizovani, meštani u seoskim sredinama moći će da završavaju mnoge male, ali za njih važne poslove, a opština će im pomagati koliko je to u njenoj moći“, rekao je Vidanović.
On je naglasio da će narednih meseci cevi za odvođenje atmosferskih padavina biti postavljene i u ostalim mestima na području opštine Niška Banja, a biće završeno i uređenje seoskih vodovoda.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.