14 miliona Niškoj Banji zbog propusta prošle vlasti

14 miliona Niškoj Banji zbog propusta prošle vlasti

Usvajanjem amandmana Gradskog veća Grada Niša na Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskom budžeta za 2016. godinu odobrena je jednokratna finansijska pomoć opštini Niška Banja.

dj

„17-oro ljudi iz Niške Banje je tužilo opštinu jer prošli saziv opštinske vlasti 11 meseci nije isplatio odborničke paušale, dnevnice, prevoz i razne druge naknade koji su imali. Svaki od njih je podneo po nekoliko tužbi po različitim osnovama, tako da pored tih tužbi idu i troškovi suda, sudskog veštaka i advokata. Zanimljivo je da tada niko nije tužio jer su tada bili na vlasti, a sada opozicija, nego sada kad se promenila vlast u Niškoj Banji. Redovno sam obaveštavao gradonačelnika o ovom problemu. Dugovanja su sada oko 14 miliona dinara i ako bi imali taj novac da isplatimo, ne bi došlo do sudije i izvršitelja kada bi se iznos dugovanja duplirao“, rekao je na Gradskom veću, predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović.

Na Gradskom veću je ustanovljeno da se radi o finansijskoj neodgovornosti i da postoji mogućnost nenamenskog trošenja para i zloupotreba službenog položaja u opštini Niška Banja zbog ćega će, najverovatnije, reagovati nadležne institucije.

„Usvajanjem odluke o jednokratnoj pomoći od 14 miliona za opštinu Niška Banja želimo da mirno i preventivno rešimo problem dugovanja koji je neko drugi napravio a ne sadašnji saziv opšinske vlasti i izbegnemo sudske i izvršiteljske troškove“, istakao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.