Nišlijke ponovo najbolje na Balkanu u „powerlifting“-u

Nišlijke ponovo najbolje na Balkanu u „powerlifting“-u

U konkurenciji takmičara iz zemalja regiona i gostiju iz Poljske najbolje su se pokazale devojke iz niškog kluba Legionari. One su osvojile tri zlata i jedno srebro, zbog čega je ekipa iz Niša proglašena za najbolju u ženskoj konkurenciji.
Šampionke Balkana tako su postale Ana Kulić, Zorana Dinić i Katarina Mijajlović, dok se srebrom okitila Milica Radenković. Osim devojaka, niški klub predstavljao je i Nikola Milić, koji je osvojio zlato u kategoriji do 67,5 kg.

Trener Legionara Milan Grozdanović bio je veoma zadovoljan postignutim, pogotovu što je Kulić pre samo nedelju dana nastupala na još jednom međunarodnom takmičenju.
Ovo je drugo takmičenje našeg kluba u poslednje dve nedelje. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima mog tima! Ja nastavljam pripreme za učešće na Svetskom prvenstvu, oktobra meseca, a zatim se okrećem organizaciji Gala Kupa, na kome ću imati i najviše takmičara do sada – ispričao je Grozdanović.

Takmičenje je održano u Bačkom Petrovcu i to je bilo 3. Balkansko prvenstvo u organizaciji WUAP federacije, pošto „powerlifting“ takmičenja organizuju dva saveza. Druga federacija je regionalno takmičenje organizovala aprila u Vranju, kada su se zlatom okitile Nišlije Marko Miljković, Nikola Milić i Milan Grozdanović.

Podsetimo, prošle godine niški klub je na ovom takmičenju proglašen za najbolji klub i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

 

IZVOR: JUŽNE VESTI