Ponovo najbolji: Dve medalje i svetski rekord Milana Grozdanovića na SP u Češkoj

Ponovo najbolji: Dve medalje i svetski rekord Milana Grozdanovića na SP u Češkoj

U toku je svetsko prvenstvo u powerliftingu, koje se održava u Češkoj od 16-22.oktobra.

Reprezentaciju Srbije, prvog dana, predstavljao je Milan Grozdanović u disciplini mrtvo dizanje sa opremom. Podigavši 270kg, čime je oborio svetski rekord u ovoj federaciji, osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 75kg, a ukupnom plasmanu sa 306,5 bodova (270/73,8) proglašen je za najboljeg takmičara u ovoj disciplini! 

„Ovo je moj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Postavio sam svetski rekord i u WUAP federaciji, nakon GPC federacije. Ipak, ostaje žal što za malo nisam uspeo da podignem i narednu težinu 277,5kg.“, iznosi svoje prve utiske Grozdanovic.

Drugog dana Srbija je u disciplini bench press imala nekoliko takmičara: Zoran Kopić(-110), Milan Smiljanić(-140), Rade Savić(140+) i  Milan Grozdanović (-75).

Srbija je osvojila dve srebrne medalje: Milan Smiljanić (230kg/-140kg) i Milan Grozdanović (155kg/-75kg), dok ostali takmičari nisu uspeli da dođu do odličja.

„155kg je moj lični rekord i rekord Srbije, tako da sam prezadovoljan. Dao sam sve od sebe, ovog puta, to je bilo dovoljno za srebrnu medalju.“, kaže Grozdanović.

Nišlijama je ostalo malo vremena za odmor, a u planu su pripreme za Gala Kup, koji će se u organizaciji KDT „Legionari“ održati 16.decembra u sali OŠ „Mika Antić“ u Nišu.

 

IZVOR: NIŠKE VESTI