Uskršnji mini basket festival

Oko 800 devojčica i dečaka iz 42 kluba iz čitave Srbije učestvovalo je na 7. Uskršnjem mini basket festivalu u Niškoj Banji koji je 16. aprila održan u Niškoj Banji. Predstavnik Udruženja „Mini basket Srbije“ Rade Georgijevski izjavio je da je po broju učesnika, banjski Uskršnji festival jedan od dva najmasovanija turnira u mini basketu u Srbiji. „Iz godine u godinu je sve veći odziv klubova i dece, a tome svakako doprinosi i činjenica da se turnir u Niškoj Banji organizuje već sedmu godinu zaredom. Kao i ranijih godina, nije bilo proglašenja pobednika, već su sva deca koja su igrala basket dobila medelje i smatrana pobednicima. Kosarkaski klub „Stars“ iz Aranđelovca imao je najviše ekipa na turniru i najveći broj učesnika i njemu je pripao prelazni pehar za masovnost“, rekao je Georgijevski i podsetio da su na mini basket festivalu učestvovala deca rođena 2002. godine i mlađa.

Georgijevski je rekao da zbog nepoklapanja uskršnjih praznika i raspusta na ovogodišnjem Uskršnjem festivalu u Niškoj Banji nisu učestvovali košarkaški klubovi iz zemalja u okruženju. On je objasnio da je mini basket, košarka prilagođena deci. Na festivalu u balon sali u Niškoj Banji, kako je istakao Georgijevski, utakmice su trajale četiri puta po osam minuta, koševi su bili spušteni na 2,6 metara, a igralo se košarkaškim loptama manjim od standardnih.

Predstavnik Omladinskog košarkaškog kluba „Junior“ Tomislav Simić istakao je da su klubovi koji učestvuju u organizaciji Uskršnjeg mini basket festivala izuzetno zahvalni opštini Niška Banja i Košarkaškom savezu Istočne Srbije na pomoći oko organizovanja festivala. „Kod nas ne postoji košarkaška liga za decu uzrasta do deset godina tako da je ovo izvrsna prilika da deca igraju košarku i da kroz igru zavole ovaj sport“, izjavio je Simić.

Organizatori festivala bili su Gradska opština Niška Banja, Udruženje „Mini basket Srbije“ i niški klubovi OKK „Nibak“ i OKK „Junior“.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.