Održana trka Sokolov put

Nebeska trka „Sokolov put” potpuno je preplavila Nišku Banju adrenalinom. Brojka od 207 takmičara, 93 trkača i 114 planinara od kojih je bilo čak 63 u konkurenciji devojaka učinila je startnu liniju masovnom kao da se ne radi o jednoj od najtežih trka u okruženju.

Cilj staze od 22 km duž litica grebena Suve planine, vrh Trem,  prvi je osvojio Nenad Živković vremenom od 2.46 časa, a u foto finišu kroz cilj je posle njega prošao Milovan Milić. Trećeplasirani u konkurenciji trkača bio je Miodrag Miljković sa vremenom 2.50 časova.

Kod devojaka, prva je u cilj utrčala Tanja Stojanovski za 4.16 časova, druga je bila Nela Lazarević sa 14 minuta zakašnjenja, a treća trkačica Ana Milosavljević završila je vremenom 4.34 časa.

Kod planinara, prvi je bio Dejan Ranković sa vremenom 4 sata i 12 minuta, četiri minuta kasnije stigao je Aca Lukic dok je vremenom 4.19 treći kroz cilj prošao Dragan Đerić.

Sjajne devojke predvodila je Ivona Velimirović vremenom 4.55, za njom je za 5.18 stazu prešla Gordana Horvat, a trećeplasirana Sofija Arapović u cilj je ušla dva minuta kasnije. Trkači i planininari iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Irana, Engleske i Amerike nisu krili oduševljenje ovom nesvakidašnjom stazom koja je od centra Niške Banje vodila preko vrhova Mosor, Sokolov kamen, do Trema, ponegde surovim krajolikom Suve planine.

Pored izuzetno zahtevne organizacije zbog teškog terena i nepredvidivih vremenskih uslova, trka je završena u sjajnom sportskom duhu i bez povreda takmičara. Za organizaciju nebeske trke „Sokolov put” zaslužni su „Udruženje Freestyler”, Savez ekstremnih sportova Srbije sa suorganizatorima Turističkom organizacijum Nis i opštinom Niška Banja.

Poseban doprinos dali su planinarska društva Železničar i Mosor, klub Park Nature, Konjički klub Nonius kao i Safari klub Niš. Uz napomenu da konfiguracija ove staze ispunjava svetske standarde, očekuje se sledeće godine mnogo veći broj takmičara i nacija.

Komentari su zatvoreni.