Novi izgled centralnog parka

Obnova i uređenje centralnog banjskog parka koje je Gradska opština Niška Banja započela krajem prošle godine, završeni su proteklih dana. Najstariji park u Niškoj Banji kompletno je preuređen tako da se sada može porediti sa najlepšim parkovima u ovom delu zemlje. Najveće promene napravljene su u koritu potoka koji prolazi kroz park. Korito ovog potoka je popločano, a u njemu su postavljene nove fontane i podvodno ambijentalno osvetljenje. Upravo zbog ovog osvetljenja posetiocima će park posebno biti zanimljiv u večernjim časovima. Sa jedne na drugu stranu potoka sada se može preći preko starog prelaza, ali i preko novog drvenog mosta čija su gazišta napravljena od stakla. U okviru sanacije parka popločane su sve staze, a izgrađeno je i nekoliko novih, pa je za popločavanje bilo potrebno 6.000 kvadrata kulir ploča. Obnovljeni park dobio je sto novih klupa, a u središnjem delu parka napravljeni su betonski krugovi koji će moći da posluže kao mesta za okupljanje najmlađih banjskih posetilaca.

Nadležni u opštini Niška Banja ističu da je pri kraju i rekonstrukcija glavnog izvorišta tople banjske vode. U toku su završni radovi na oblaganju izvorišta kamenom, postavljeno je novo osvetljenje, i napravljene kaskade i portal od kamena i kovanog gvožđa, tako da će ovo mesto postati još jedna turistička atrakcija Niške Banje.

Sanacija parka i izvorišta „Suva banja“ koštaće ukupno 36 miliona dinara, a sredstva je obezbedila opština Niška Banja uz podršku nadležnog ministarstva.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.