Nastavljena obnova centralnog banjskog parka

Sanacija centralnog banjskog parka koju je Gradska opština Niška Banja započela krajem prošle godine, nastavljena je ovih dana. U parku i duž šetališta već su postavljene nove klupe, a u toku je popločavanje vodenog korita od česme „Tri kralja“ do hotela Radon, kao i staza u samom parku. Projektom sanacije planirano je da budu popločane sve staze u parku, izgrađena jedna nova pešačka staza i uređen vodeni tok od česme „Tri kralja“ do hotela „Radon“. U okviru rekonstrukcije vodenog toka biće izgrađen i novi prelaz sa staklenim gazištima i rukohvatima od drveta. Prema rečima nadležnih u banjskoj opštini obnova parka trebalo bi da bude završena do kraja meseca. Po okončanju radova, kako ističu u opštini Niška Banja, centralni banjski park biće jedan od najlepših parkova u ovom delu zemlje, a posetiocima će posebno biti zanimljiv u večernjim časovima zbog svetlosnih efekata koje će stvarati svetiljke postavljene u vodenom toku koji prolazi kroz centralni banjski park.

Nadležni u opštini Niška Banja kažu da će narednih dana biti nastavljena i rekonstrukcija glavnog izvorišta tople banjske vode. Biće završeno oblaganje izvorišta kamenom, postavljeno novo osvetljenje, i napravljene kaskade i portal od kamena i kovanog gvožđa, tako da će ovo mesto postati još jedna turistička atrakcija Niške Banje.

Sanacija parka i izvorišta „Suva banja“ koštaće ukupno 36 miliona dinara, a sredstva je obezbedila opština Niška Banja uz podršku nadležnog ministarstva.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.