Međunarodni studentski pozorišni festival – Urban fest

U periodu od 1.do 5.septembra u Nišu će biti održan peti po redu Međunarodni studentski pozorišni festival „Urban fest“ .  Program će biti predstavljen na više lokacija u gradu. Evo šta publiku očekuje ove godine:

Ponedeljak, 1.septembar, 20:20h; Opština Medijana, svečano otvaranje festivala, a potom dve predstave:
Stend ap Serbie„, po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja, u režiji Vladimira Cvejića, a u izvođenju Akademskog pozorišta iz Niša. Predstava će biti izvedena  na pozornici u parku „Sv.Sava“.
Nakon toga, sledi predstava „Porodične priče“ u izvođenju Nove akademije umetnosti iz Beograda. Ova predstava rađena je po tekstu Biljane Srbljanović, a u režiji Svetozara Cvetkovića i Ljiljane Todorović.

Utorak, 2.septembar, 20:30h; Opština Niška Banja, predstave: Predstava „Ja ili neko drugi“ u izvođenju Omladinske scene KUD Karadžić iz Loznice, biće odigrana na platou ispred fontane. Inače, tekst je pisala Maja Pelević, a režija je pripala  Miroslavu Saviću. Već u 22:00h, nastupiće Dramski studio Kragujevac, sa predstavom „Svinjograd“ grupe autora, a u režiji Đorđa Đokovića i Jovane Mišković.

Sreda, 3.septembar, u opštini Palilula, u 20:30 počeće predstava „Terapija“ u izvođenju DIS Teatra iz Banjaluke. Tekst za ovaj komad napisala je Tena Štivčić, a režiju Duško Stanivuk i Belinda Božičković. Predstava će biti održana na igralištu iza opštine. Nakon nje, u 22:00, sledi predstava „Lari Tomson-tragedija jedne mladosti“ po scenariju Dušana Kovačevića, dok je za režiju zadužen Miroslav Petrović. Ovu predstavu izvešće Akademsko pozorište iz Kragujevca.

Četvrtak, 4.septembar, opština Pantelej, vrtić preko puta opštine: 20:30h, počinju „Porodične priče“ Biljane Srbljanović, u režiji Angelča Ilievskog, u izvođenju FDU Skoplje i CK „Beli mugri“, iz Kočana (Mak). U 22:00h, prisutne očekuje predstava „Klasni neprijatelj“ FU iz Prištine po tekstu i režiji Najdžela Vilijamsa i Joviće Pavića.

Petak, 5.septembaropština Crveni krst: 20:30 „Ukroćena goropad“ u izvođenju Studia „BIS“ iz Beograda, po tekstu Vilijama Šekspira, a u režiji Jovana Ljubenovića. Potom sledi predstava u dvorištu Univerziteta, koja je van takmičarske konkurencije. Neformala grupa „Pera Detlić“ iz Kuršumlije, odigraće „Zajednički stan„, po tekstu Dragutina Dobričanina, a u režiji Sunčice Ivanović i Petra Dikića. Nakon toga, u 23:30, sledi dodela nagrada i svečano zatvaranje festivala.

 

Komentari su zatvoreni.