Ekološki skup u Potkapini

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja u Potkapini u Jelašničkoj klisuri 27. aprila organizovan je prvi Eko-skup. Ova manifestacija okupila je članove Udruženja za zaštitu Jelašničke klisure i Suve planine „Natural vajld“ (Natural wild), Ekološkog pokreta Niša, Dečijeg ekološkog pokreta Niša, Udruženja „Biohumus“ iz Zaplanja, i učenike osnovnih škola „Đura Jakšić“ i „Kralj Petar Prvi“. Učesnici Eko-skupa očistili su Potkapinu i podelili prolaznicima materijal o značaju selekcije otpada i reciklaži. Članovi Dečijeg ekološkog pokreta Niša izveli su ekološku predstavu „Snežana i sedam patuljaka“.

Aleksandar Živković iz Udruženja za zaštitu Jelašničke klisure i Suve planine „Natural vajld“ (Natural wild) istakao je da će Ek-skup biti manifestacija koja će svake godine okupljati ljubitelje prirode, prirodnjake i botaničare. Živković je naglasio da je cilj skupa da pomogne deci i mladima da prepoznaju prirodno bogatstvo kojim smo okruženi, ali i da animira mlade da se uključe u zaštitu prirodnog bogatstva.

Predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da se nada da će Eko-skup postati tradicionalna manifestacija jer je ovo odličan način da deca i mladi shvate da sa prirodom treba da žive i da je čuvaju. „Mladim naraštajima moramo da pomognemo da uvide korist od prirode i da shvate da je jedini način da nam priroda bude saradnik, da brinemo o njoj i da ne dozvolimo da je neodgovorni ljudi uruše“, rekao je Vidanović.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.