ГО Нишка Бања приступила асоцијацији A.V.E.C

Mreža A.V.E.C (Alliance de Villes Européennes de Culture) je formirana 1997. godine kao Evropska mreža istorijskih gradova i okruga sa zajedničkim ciljem uspostavljanja Evropskog regiona zasnovanog na poštovanju kulture kroz materijalno i nematerijalno kulturno nasleđe, koje predstavlja identitet gradova i regiona.

Gradska opština Medijana i Grad Niš, su od 3. do 6. aprila bili domaćini Generalne skupštine AVES, na kojoj su se predstavili gradovi i opštine – kandidati za pristupanje AVES-u, govoreći o svojoj istoriji i kulturnom nasleđu. Uz kratku video prezentaciju, u ime Grada Kragujevac prisutnima se obratila Slavica Đorđević, pomoćnik gradonačelnika za kulturu; Novi Pazar predstavio je gradonačelnik Meho Mahmutović; u ime opštine Vladičin han govorila je Sonja Marinković, direktor Centra za kulturne delatnosti i biblioteke; predstavnik opštine Bela Palanka bio je Aleksandar Pejčić, zamenik predsednika Skupštine i Nišku Banju i njene potencijale predstavio je predsednik te opštine, Zoran Vidanović

Na Generalnoj skupštini AVEC, održanoj u sali Skupštine Grada Niša, potpisan je Sporazum o pridruživanju mreži AVEC, a po odluci članova Upravnog odbora AVEC, asocijaciji su pristupili i Grad Kragujevac, Novi Pazar, opštine Bela Palanka i Niška Banja.

GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.