Akcija čišćenja snega

Rukovodstvo Gradske opštine Niška Banja, radnici banjske Opštinske uprave i nekoliko desetina meštana Niške Banje očistili su sneg sa centralnog banjskog šetališta, oko banjske ambulante i apoteke, u Ulici „Ivan Goran Kovačić” i u delu Ulice srpskih junaka koja vodi ka pošti.

Predsednik GO Zoran Vidanović istakao je da je opština organizovala akciju čišćenja snega kako bi obezbedila bezbedno kretanje pešaka i vozača u ovom turističkom mestu.

„Radnici „Medijane” i „Gorice” su proteklih dana čistili sneg u Niškoj Banji, ali ne mogu da urade sve ono što je potrebno. Ovo je vanredna situacija i moramo da uložimo vanredne napore da bi smo je rešavali. Moramo svi da se angažujemo i ne možemo da čekamo da neko drugi to učini umesto nas.

Međutim, mnogo je onih koji kritikuju, a malo je onih koji su spremni da uzmu učešće i da pokažu građanski aktivizam kakav je postojao pre mnogo godina. Izuzetno sam zahvalan svim građanima koji su se odazvali pozivu opštine i pomogli da očistimo sneg u centru Banje”, rekao je Vidanović.

On je istakao da će slične akcije čišćenja biti potrebne i narednih dana, u slučaju da se vremenske prognoze ostvare i sneg nastavi da pada. Prema njegovim rečima mehanizacija je proteklih dana očistila najteže putne pravce na području banjske opštine. „Očišćen je put do Sićeva, kao i pravac Ostrovica-Ravni Do, a očekujemo da bude očišćen put do Bojaninih voda. Što se tiče same Niške Banje, sve ulice su prohodne, ali ima ulica, poput Tošketove i Sinđelićeve, koje zbog konfiguracije terena teško mogu da se čiste. Videćemo svakako da i u tim saobraćajnicama nešto uradimo”, rekao je Vidanović. Vidanović je ovom prilikom još jednom pozvao sve stanovnike Niške Banje da očiste sneg na trotoarima ispred svojih kuća i dvorišta, i tako daju doprinos naporima koje opština i dežurne službe ulažu da obezbede lakše i bezbednije kretanje Banjom.

POMOĆ MINI ČISTAČA

Među onima koji su učestvovali u akciji čišćenja snega nalazio se i meštanin Niške Banje Slobodan Nikolić. Za razliku od svih ostalih on sneg nije čistio lopatom već mini čistačom koji je dobio na poklon od brata iz Amerike. Rad mašine koja po svom izgledu podseća na kosilicu izazvao je znatiželjne poglede prolaznika, a Nikolić je objasnio da je mini čistač prvi put ove zime upotrebio za čišćenje snega van svog dvorišta.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.