Vinari u Vršcu

Vinari u Vršcu

Deseti po redu Međunarodni festival „Vinofest“ održan je u Vršcu 20. i 21. marta pod sloganom „Ovde vino nije slučajno„. Festival vina, vinogradarstva i vinogradarske opreme okupio je predstavnika iz cele Srbije i inostranstva, kao što su vinari iz Mađarske, Rumunije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatska i Crne Gore. Na Festivalu je učestvovalo oko 60 vinarija i vinara koji su na ocenjivanje dali oko 200 uzoraka vina.

Vinari u Vršcu
Među njima bili su i ovogodišnji pobednici „Dana vina i meraka“ koji su održani u organizaciji Gradske opštine Niška Banja, Marin Krstić iz Sićeva i Miodrag Savić iz Jelašnice. Po oceni međunarodne komisije za ocenjivanje uzoraka, naši predstavnici postali su ponosni vlasnicii srebrnih medalja.
Tokom festival vinari iz opštine Niška Banja su uspostavili kontakte i razmenili iskustva sa vinogradarima i vinarima iz Srbije i inostranstva. Prvog festivalskog dana je organizovano predavanje „Marketing vina“ na kome su naši vinari uzeli aktivno učešće. Održan je i sastanak predstavnika Opštine Niška Banja, Turističke organizacije Vršca i predstavnika bivših jugoslovenskih republika sa temom organizovanja manifestacija u oblasti vinskog turizma, razmena iskustava i mogućnosti za dalju saradnju.