Umrežavanje mladih sa teritorije GO Niška Banja

Umrežavanje mladih sa teritorije GO Niška Banja

Kancelarija za mlade Niška Banja je lokalni servis mladih građana i građanki sa teritorije opštine Niška Banja. Osnovana je 2012. godine i namenjena je svim mladima bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost, versko ubeđenje, jezik, društveno poreklo, imovinsko stanje, članstvo u političkim, sindikalnim ili drugim organizacijama, psihički ili fizički invaliditet, fizički izgled, seksualnu orijentaciju i druga stvarna odnosno pretpostavljena lična svojstva.
Predstavnici Kancelarije za mlade u narednim danima održaće sastanke u svim naseljenim mestima na teritoriji Gradske opštine Niška Banja i pozivaju da im se pridruže svi kreativni mladi ljudi od 15 do 32 godine koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje žele da u svojoj lokalnoj sredini:
● Učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme
● Promovišu zdrave i bezbedne stilove života (aktivnosti u prirodi, kampanje o reproduktivnom zdravlju, o bezbednosti na internetu, edukativne radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja.
● Učestvuju u akcijama zaštite životne sredine (kampanje za skretanje pažnje na uočeni problem, promotivne akcije čišćenja i uređenja javnih površina, edukacije o zaštiti životne sredine).
● Promovišu međugeneracijsku saradnju (radionice sa osnovcima, pretškolcima).
● Promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade (aktivnosti koje uključuju mlade iz različitih manjinskih i etničkih grupa, mlade sa teškoćama u razvoju).
● Promovišu solidarnost i humanost (prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, migrantima i drugim ugroženim grupama).
● Pohađaju obuke koje im omogućavaju da steknu znanja I veštine koje su neophodne u savremenom poslovnom okruženju kako bi bili što konkurentiniji na tržištu rada.