Prezentacija projekta „Svrljiško jagnje i belmuž”

Projekat „Svrljiško jagnje i belmuž – organski brendovi iz Svrljiga za velike evropske gradove – Svrljižanka” polako se privodi kraju.

U utorak, 07. oktobra  2014. godine Gradska opština Niška Banja će predstaviti dosadašnje rezultate. U Niškoj tvrđavi u restoranu Pozornica od 12:00 do 14:00 sati, održaće se seminar na kome će biti obrađene sledeće teme: Značaj razvoja poljoprivredne proizvodnje jugoistočne Srbije, Značaj udruživanja poljoprivrednika partnerskih opština, Stanje i razvoj stočarstva u gradu Nišu i Gradskoj opštini Niška Banja, Ostvareni rezultati u okviru projekta „Svrljižanka”. Prisutni će moći da pogledaju promotivni film projekta „Svrljižanka” i prezentaciju brendiranog pakovanja svrljiškog belmuža.

Cilj ovog projekta jeste unapređenje proizvodnje, stvaranje uslova za zajednički i strateški marketing i plasman brendiranih poljoprivrednih proizvoda na tržišta velikih gradova Srbije i Evrope. Osim toga, projekat se fokusira na dalju podršku lokalnih samouprava razvoju zadrugarstva i poljoprivrede.

 

Projekat „Svrljiško jagnje i belmuž sir” započet je januara ove godine, traje 12 meseci i finansira ga Evropska unija kroz program Exchange 4. Partneri na projektu su opštine Svrljig, Niška Banja, Crveni Krst i dve opštine iz Nemačke i Italije.

Komentari su zatvoreni.