Pomoć najugroženijim ženama

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, Udruženje žena „Srce“ i Gradska opština Niška Banja darivali su pet žena sa područja ove opštine koje se nalaze u veoma teškom ekonomskom položaju i kojima je, kako je procenjeno, pomoć i podrška najpotrebnija. Članice udruženja poklonile su svojim sugrađankama kolače koje su same pripremile, a od opštine su dobile na poklon pakete sa osnovnim životnim namirnicama i jednokratnu pomoć od pet hiljada dinara. Članice udruženja posetile su, i uručile poklone Jelici Popović, Lozanki Janković, Tanji Tasić, Branki Kršić i Julijani Stanković.
Jelica Popović, jedna od pripadnica lepšeg pola koja je dobila zajednički poklon opštine i udruženja, ima samo 29 godina, a obolela je od multiple skleroze. „Zaista sam dirnuta ovim poklonom Udruženja žena „Srce“ i opštine Niška Banja. Vredan je i sam poklon, a još vrednija je pažnja koju sam dobila i saznanje da nisam zaboravljena i da još neko, osim moje porodice i prijatelja, misli o meni“, rekla je Popović.
Zamenica predsednice udruženja žena „Srce“ Dragica Trifunović podsetila je da je udruženje do sada organizovalo i učestvovalo u brojnim humanitarnim akcijama, ali da je prvi put ove godine obeležilo 8. mart na ovaj način. „Sve žene koje smo posetile nalaze se u jako teškom ekonomskom položaju i veoma lošeg su zdravstvenog stanja. Želele smo da bar na kratko unesemo malo radosti i vedrine u njihove domove, i verujem da ćemo biti u prilici da to učinimo još koji put“, izjavila je Trifunović.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.