POČINJE NIŠKO – BANJSKO LETO

POČINJE NIŠKO – BANJSKO LETO

Od 2. do 6. avgusta u parku u Niškoj Banji održavaće se program kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera. Opština Niška Banja i Niška pivara imaju cilj da što zanimljivijim i sadržajnijim programom privuku, pre svega, stanovnike obližnjih mesta, te da ovo poznato lečilište ponovo bude puno.

I ove godine smo se potrudili da program bude raznovrstan i da bude za svakoga po nešto. Očekujemo da će koncert popularnog pevača narodne muzike Miroslava Ilića privući najveću pažnju, ali da će podjednako podići atmosferu i nastup Crnih Mambi i Neše Saite. Ovaj orkestar, koji je pre gotovo 35 godina osnovao Šaban Bajramović, sviraće etno, gipsy, jazz, balkansku i svetsku muziku.

„Niško Banjsko leto“ ugostiće i 15 klubova borilačkih sportova, koji će prikazivati svoje veštine i omogućiti ljudima da se oprobaju u njima, dok će Žandarmerija ovde imati pokaznu vežbu. Za najmlađe će biti organizovane kreativne radionice, pevaće dečiji hor „Čarolije“ i „Niške zvezdice“, dok će „leto“ zatvoriti veče folklora.

Pokrovitelji i organizatori „Niško Banjskog leta“ su Niška pivara i Gradska opština Niška Banja.

PROGRAM

SREDA, 02.08.2017. 20:00 časova
SVEČANO OTVARANjE FESTIVALA
– Muzički koncert: „Nikad nije kasno“ – Dijana Stojković ŽIRADO, Zoran Kostić OKAC, Ivan Memetović MUŠOKI, Mile Dinić BAŠAL, Ninoslav Dumitru NINO, Jelena Gugleta
– Neša Saita i Crne mambe

ČETVRTAK, 03.08.2017. 20:00 časova
VEČE BORILAČKIH SPORTOVA
15 borilačkih klubova, Žandarmerija – Niški odred (pokazna vežba)

PETAK, 04.08.2017. 20:30 časova
KONCERT: MIROSLAV ILIĆ

SUBOTA, 05.08.2017.
DEČIJI DAN
18:00 do 20:00 časova – SOS – Dečija sela Srbije – Kreativne radionice
20:00 časova – Dečiji hor „Čarolija“ i „Niške zvezdice “ – Todor Kitanović, Teodora Marković, Petra Blagojević, Julija Petrović, Sanja Kostić, Jovana Stošić, Vojislav Mutić, Nejaz Ramčevski i Antonio Ramčevski

NEDELjA, 06.08.2017. 20:00 časova
VEČE FOLKLORA