Počinje izgradnja parka u Prvoj Kutini

Počinje izgradnja parka u Prvoj Kutini

Na teritoriji opštine Niška Banja intenzivno se radi na uređenju javnih površina. Ovih dana počelo se sa izgradnjom parka u Prvoj Kutini. Prvu fazu radova danas je obišao predsednik opštine, Dejan Jovanović sa saradnicima.

Uređenje parka rezultat je velikog Projekta ozelenjavanja javnih zelenih površina, čiju realizaciju su započeli Gradska opština Niška Banja i Sekretarijat za zaštitu životne sredine uz podšrku JKP „Mediana“.

Dalju realizaciju projekta će pratiti izgradnja novih staza za pešake, dečjeg igrališta, nova javna česma, postavljanje klupica za sedenje i kanta za smeće. Iako je taj deo obale spadao u zapuštene, čišćenjem prostora ostvareni su uslovi za dalju prostornu intervenciju gde je zaštita prirodnog okruženja prioritet. Tim povodom planira se oplemenjivanje prostora sa sadnjom više desetina sadnica drveća i drugih biljnih vrsta.

Nakon toga, predsednik Jovanović obišao je i park u Naselju Nikola Tesla gde su radovi na uređenju u završnoj fazi. Ovaj park predstavlja još jednu zelenu oazu i mesto gde će naši najmlađi i najstariji sugrađani moći da uživaju.

23 4 5 6 7