Paketi pomoći za lepši Uskrs

U susret predstojećim uskršnjim praznicima Udruženje žena „Srce“ i Gradska opština Niška Banja obradovali su juče paketima sa namirnicama, kućnom hemijom i polovnom garderobom četiri porodice sa područja ove opštine koje se nalaze u teškom materijalnom položaju.
Članice Udruženja najpre su uručile pomoć osamdesettrogodišnjoj Saveti Stojilković i njenoj snaji sedamdesetpetogodišnjoj Miri Stojilković iz Radikine Bare. Ove dve starice žive same u kući bez struje i vode, a izdržavaju se od socijalne pomoći koja mesečno iznosi 12.000 dinara.
„Mnogo nas je obradovala ova pomoć opštine i žena iz „Srca“. Mi dobijamo socijalnu pomoć, ali u selu nema prodavnice tako da sve namirnice moramo da nabavljamo u Niškoj Banji. Nekada imamo sreću pa neko naiđe i poveze nas, a nekada niko ne naiđe pa sve što kupimo moramo da donesemo same do kuće“, kažu Mira i Saveta Stojilković.

 

Paketi sa namirnicama koje je pripremila opština Niška Banja i polovna garderoba koju su sakupile žene iz Udruženja „Srce“ veoma je obradovala i petnaestogodišnjeg Stefana Stojanovića i njegovog oca Ivicu Karimanovića iz Prve Kutine. Otac i sin već deset godina žive sami, a izdržavaju se od sezonskih poslova. „Teško živimo jer ja nemam stalni posao i srčani sam bolesnik, a Stefan je još mali da bi se zaposlio. Povremeno i on nađe neki posao, pomogne nekome nešto u selu pa zaradi koji dinar, ali sve je to nedovoljno za normalan život. Zahvaljujući ovoj pomoći koju smo sada dobili nećemo morati da brinemo o hrani najmanje mesec dana, možda i duže“, rekao je Ivica Karimanović.
Violeta i Miroslav Đorđević takođe su istakli da, zahvaljući poklonu opštine, najmanje mesec dana neće morati da kupuju osnovne životne namirnice. Violeta i Miroslav se sa dve ćerke, od osam i tri godine, izdržavaju od dečijih dodataka i socijalne pomoći, odnosno od 8.500 dinara mesečno. „Na žalost, moramo da se oslanjamo na pomoć opštine i socijalnu pomoć, pošto sam ostao bez posla u MIN-u još pre četiri godine, a drugi posao ne mogu da nađem. U ovoj teškoj situaciji, svaka pomoć nam je dragocena, a devojčice su se najviše obradovale slatkišima koje su pronašle u paketu koji smo sada dobili“, istakao je Miroslav Đorđević.
Pomoć u namirnicama i kućnoj hemiji dobrodošla je i porodici Slađane i Ljubiše Mladenović iz Niške Banje. Mladenovići sa sinom Nikolom žive isključivo od povremenih poslova. „Pokušavamo da pronađemo stalni posao, ali niko neće da nas primi jer i suprug i ja imamo više od četrdeset godina. Ne primamo socijalnu pomoć, pa ima dana kada nemamo nikave prihode. Isključili su nam struju pre mesec dana, i pitanje je kada ćemo moći da platimo dugovanja da bi nam je ponovo priključili“, kaže Slađana.
Predsednica Udruženja građana „Srce“ Smilja Golubović kaže da su se članice udruženja i ovog puta rado uključile u akciju pomoći ekonomski ugroženih porodica sa područja opštine Niška Banja. „Nadam se da smo našim poklonima obradovali ove ljude. Namirnice koje su dobili od opštine sigurno će im pomoći da lepše provedu predstojeće uskršnje praznike, a od koristi će im biti i garderoba koju smo im odnele biće im od koristi“, izjavila je Golubović i dodala da će članice udruženja veoma aktivne i da već razmišljaju o novim akcijama kojima bi mogle da pomognu meštanima banjske opštine koji se nalaze u teškom ekonomskom položaju.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.