Novo ruho Niške Banje

Novo ruho Niške Banje

Grad Niš i Gradska opština Niška banja, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije danas su domaćini sastanka Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta Regiona EU – Srbija. Skupu koji se održava u Oficirskom domu, pored predstavnika gotovo svih gradova i opština iz naše zemlje, prisustvuje i veliki broj gostiju iz inostranstva, članova Komiteta iz svih zemalja u okruženju.
Upravo za goste iz Evropskog parlamenta sinoć je organizovan obilazak projekata koji se realizuju sredstvima iz EU predpristupnih fondova (IPA) u Niškoj banji.
Zajedno sa Gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i predsednikom Gradske opštine Niška banja Dejanom Jovanovićem, evroparlamentarci prošetali su stazama zdravlja u parku iznad fontana u banji čija se rekonstrukcija finansira iz prekograničnog projekta koji zajednički realizuju ova niška gradska opština i Opština Zemin iz Bugarske sa nešto manje od 450.000 evra.

a aaaaa
Predsednik Niške banje Dejan Jovanović kaže da se građevinski radovi privode kraju i da se vrlo brzo očekuje zvanično otvaranje rekonstruisanih šumskih staza zdravlja, ali i da bi bilo lepo da gosti iz inostranstva obiđu jedan ovakav projekat i uvere se da se novac iz EU troše namenski i za one svrhe za koje je i namenjen.
Jovanović je podsetio da su park i centralno šetalište ranije sređeni sredstvima prekogranične saradnje, a da je dobra vst da je odobren projekat i obezbeđena sredstva i za uređivanje i rekonstrukciju centralnog trga sa fontanama.
”Ministarstvo turizma opredelilo je 15 miliona dinara za ovu namenu, Grad Niš 10 miliona, opština Niška banja 2, dok će JKP Parking Servis i JKP Medijana pomoći sa milion, milion i po dinara, i time ćemo mi završiti renoviranje centra i parka Niške banje”, rekao je predsednik Jovanović.
On je rekao i da se paralelno radi na povećanju smeštajnih kapaciteta, pre svega kroz privlačenje investitora koji bi otvorili hotele.
”Imamo veliki prostor na loznom kalemu upravo za hotele, akva parkove, tržne centre i slične turističke sadržaje, i to moramo što pre iskoristiti, jer postojeći hoteli su mahom mali. Razvoja turizma i privlačenja gostiju bez toga su nemogući, i sve snage sada usmeravamo u tom pravcu”, poručio je prvi čovek Gradske opštine Niška banja.