Niška Banja i Niš dobili mogućnost korišćenja turističkih vaučera

Niška Banja i Niš dobili mogućnost korišćenja turističkih vaučera

Odlukom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Niš i Niška Banja nisu više na “crnoj listi” za korišćenje besplatnih vaučera u okviru turističke akcije “Moja Srbija” – rečano je danas na sastanku koji je održan u Gradskoj opštini Niška Banja.
Tokom 2018. godine besplatne vaučere od 5.000 dinara ubuduće će moći da iskoriste i turisti koji žele da se odmaraju u Niškoj Banji – rekao je predsednik Opštine Dejan Jovanović.
“Smeštaj u Niškoj Banji je izuzetno jeftin i pun pansion košta od 1.500 do 1.800 dinara, tako da će vaučer u vrednosti od 5.000 dinara omogućiti gostima da u Niškoj Banji provedu veći broj dana nego što bi mogli na Zlatiboru, Kopaoniku ili nekim drugim mestima” rekao je Jovanović.
„Prvi korak je obuka stanodavaca i obuka ljudi koji izdaju kako da se prijave, jer moraju da budu registrovani na sajtu Ministarstva. Pomoć u tome danas su im pružili pomoćnik gradonačelnika Grada Niša zadužen za oblast turizma i komunikacija, Zoran Radenković, direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić i načelnica Turističke inspekcije, Dragica Pavlović” dodao je Jovanović.

1 4
Osim besplatnih vaučera koji bi trebalo da utiču da se poveća broj turista, Jovanović je istakao da bi ove godine Banja trebalo da oživi, jer se juna završava fabrika na Loznom kalemu, a uskoro bi trebalo da bude raspisan javni poziv za izbor izvođača koji će da sagradi akva-park.
Dejan Jovanović je najavio i dogovore sa privatnim investitorima oko izgradnje apartmanskih naselja i novih hotela u Niškoj Banji, a kako je rekao “pri kraju je i procedura za hotele “Ozren” i “Partizan” oko raspisivanja licitacije”.