NIŠKA BANJA NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U KRAGUJEVCU

NIŠKA BANJA NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U KRAGUJEVCU

Šesti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održan je u hali „Šumadija sajma“ u Kragujevcu.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, posetioce i prisutne izlagače, pozdravila je Lukrecija Đeri, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Ona je navela da turističko tržište pokazuje porast interesovanja stranih turista za ruralnim turističkim destinacijama, u jedinstvenom prirodnom okruženju, deleko od gradske gužve. Naglasila je da sve više gostiju želi da uživa u tradicionalnim specijalitetima Srbije, domaćoj hrani i pićima. Sajam je svečano otvorio Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca.

Gradska opstina Niška Banja je u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Niša i Institutom za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, predstavila svoje kulturno-istorijsko nasleđe, mogućnosti za zdravstveni, avanturistički i seoski turizam kao i razne turističke atrakcije i događaje.

Na sajmu je učestvovalo preko 120 nacionalnih, regionalnih i gradskih turističkih organizacija, banjskih i klimatskih lečilišta, turističkih agencija, predstavnika seoskog i lovnog turizma. Sva sajamska dešavanja pratili su brojni lokalni i nacionalni mediji, kao i stručni, turistički opredeljeni časopisi i autori brojnih turističkih radio i TV emisija.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.