NIŠKA BANJA NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA I ZDRAVLjA

U Banjaluci je od 18. do 20. septembra 2014. godine održan „Međunarodni sajam turizma i zdravlja“ na kojem je učestvovalo vise od 100 izlagača iz Republike Srpske i regiona.

Sajam je promovisao turističke potencijale Republike Srpske, ali i zemalja okruženja i primarni cilj je bio vraćanje turizma na mesto koje zaslužuje. Po rečima Ministra trgovine i turizma Republike Srpske, Maide Ibrišagić-Hrstić, turizam je jedna od retkih privrednih grana koja može biti nosilac razvoja kompletnog privrednog sistema.

Gradska opstina Niška Banja je u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Niša predstavila svoje kulturno-istorijsko nasleđe, nosioca zdravstvenog turizma Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, mogućnosti za avanturistički turizam i seoski turizam kao i razne turističke atrakcije i događaje.

Predsednik Opstine Niška Banja, Zoran Vidanović i predsednik Skupstine Mr Saša Jovanović obavili su razgovore sa direktorkom Turističke ogranizacije Republike Srpske, Nadom Jovanović i direktorom Turističke organizacije Banja Luke, Ostojom Barašaninom u vezi uspostavljanja saradnje na realizaciji programa od obostranog interesa a sa zajedničkim ciljem obogaćenja i unapređenja turističke ponude.

Saradnja će  se odvijati kroz razmenu informacija o programima i aktivnostima, izradu konkretnih promotivnih materijala koji u najboljem svetlu i saglasno visokim standardima poslovanja prezentuju turističku ponudu i proizvode, planiranje i realizaciju zajedničkih promotivnih nastupa na sajmovima u zemlji i inostranstvu, zajedničko učešće u domaćim i inostranim projektima koji će imati delotvorne efekte na dalji razvoj turizma.

Komentari su zatvoreni.