Niška Banja mora stati na noge za godinu dana!

Niška Banja mora stati na noge za godinu dana!

Niška Banja mora da se vrati ne samo na stare, već osvoji i nove staze, a rok za to je godina dana, kaže ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i obilaska Instituta, kao potencijale izdvaja položaj i mineralnu vodu Banje, kadrovski potencijal Instituta “Niška Banja” za medicinski turizam, a kao najveći problem ruinirane hotele bivšeg Srbija turista posle loše privatizacije.

Predsednik opštine Dejan Jovanović je kao zadatak dobio da do Nove godine od kompanije Srbe Ilića koja je kupila te hotele dobije jasan odgovor koji su planovi. Jovanović kaže da je već pokušavao da razgovara o tome, ali i tu kompaniju nazvao “nepouzdanim partnerima”.

Nakon razgovora ministra Krkobabića sa gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem, kojem je i sam prisustvovao, Jovanović kaže da će, uz poštovanje privatne svojine, kao lokalna samouprava preduzeti sve raspoložive mere, da vlasnika ruiniranih hotela primora da ih, prodajom ili obnovom, stavi u funkciju razvoja Niške Banje.