NAGRADA NA TREĆEM SAMITU BANJA BALKANA

Srbija je od 5. do 8. Septembra 2013. godine bila domaćin najvažnijeg događaja u zdravstvenom turizmu, TREĆEG SAMITA BANJA BALKANA,  na kome se okupilo deset zemalja, iz regiona i okruženja. Savetovanja, edukacije, razmena iskustava, primeri dobre prakse i dogovori su put ka spajanju medicine i turizma, brisanja granice između odmora i lečenja.

Banje su važan segment prirodnih lepota i velika razvojna šansa Srbije, koja proističe iz činjenice da polovinu turističkog prometa Republike Srbije čini zdravstveni, odnosno banjski turizam.

Predsednik Udruženja banja Srbije dr Dejan Stanojević na otvaranju Trećeg samita banja Balkana uručio je priznanja za dugogodišnji uspešan rad članovima koji ove godine proslavljaju jubilej, a imaju veliku zaslugu što je naša balneologija u vrhu evropskih banja. Ovogodišnji dobitnik ovog značajnog priznanja za 50 godina organizovanog bavljenja turizmom i statusa banje je i Opština Niška Banja. U ime Opštine Niška Banja priznanje je primio predsednik Skupštine opštine mr Saša Jovanović, koji je tom prilikom istakao da je ovo priznanje dosadašnjeg rada opštinskog rukovodstva, Uprave, Instituta „Niška Banja“ i svih turističkih radnika sa teritorije opštine ali i velika obaveza da se u narednom periodu snažnijim domaćim i stranim investicijama obogati turistička ponuda Niške Banje.

Komentari su zatvoreni.