Izabrano novo rukovodstvo GO Niška Banja

Konstitutivnom sednicom skupštine opštine, Niška Banja dobila je u petak 25. maja novo rukovodstvo. Nakon prve sednice skupštine u novom sazivu, nije došlo do značajnijih promena na čelu banjske opštine. Dosadašnji predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović nalaziće se na ovoj funkciji i u naredne četiri godine, a neće biti promene ni predsednika Skupštine, tako da će na ovom mestu biti i dalje mr Saša Jovanović. Vidanović i Jovanović su se na proteklim izborima nalazili na listi „Idemo dalje – Zoran Vidanović“.

Na sednici banjske skupštine verifikovani su mandati odbornika, a kao i u prethodnom sazivu najviše odborničkih mesta, ovoga puta sedam, pripalo je listi koju je predvodio Zoran Vidanović. Demokratska stranka će u novom sazivu imati četiri odbornika, Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Socijalistička partija Srbije po dva, a Narodna partija i Reformistička stranka po jednog odbornika. Novi saziv banjske skupštine za zamenika predsednika Skupštine opštine izabrao je docenta dr Predrag Stojanović sa izborne liste “ Ivica Dačić -Socijalistička partija Srbije. Za većnike su izabrani Dragić Stojanović sa liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije“, Žarko Milošević sa izborne liste Reformističke stranke i Vladan Pavićević i Saša Đorđević sa izborne liste „Idemo dalje – Zoran Vidanović“. Sva četvorica većnika nalazila su se na ovim funkcijama i u prethodnom mandatu.

Sva lica koje će u narednom periodu rukovoditi opštinom Niška Banja izabrana su glasovima 12 od ukupno 19 odbornika.

Odbornici Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije napustili su konstitutivnu sednicu odmah nakon verifikovanja mandata odbornika nezadovoljni načinom na koji je odbornički mandat dodeljen odborničkom kandidatu Reformističke stranke, iako je verifikacioni odbor u kome su se nalazili i predstavnici Demokratske stranke u URS-a jednoglasno usvojio izveštaj kojim je potvrđeno da su sva uverenja odbornika saglasna sa izveštajem Opštinske izborne komisije.

Komentari su zatvoreni.