Šahovski turnir u Jelašnici

U organizaciji Agro-turističko ekološkog udruženja „Za Jelašnicu” proteklog vikenda je u prostorijama osnovne škole „Djura Jakšić” u Jelašnici održan Prvi novogodišnji turnir. Na turniru je učestvovalo 33 takmičara, a pobedio je Zoran Radivojević iz Čukljenika, dok je drugo mesto osvojio Milan Radivojević, a treće Zoran Krstić.
Turnir, čiji je pokrovitelj bila Gradska opština Niška Banja, a u čijoj su organizaciji učestvovali i ŠK Čelin Kamen i ŠK Niška Banja, organizovan je sa ciljem popularizacije šaha i u potpunosti je opravdao očekivanja. Za crno-belom tablom su se od petka do nedelje našli takmičari svih uzrasta, od učenika do penzionera. Igralo se u devet kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 30 minuta po igraču. Za takmičenje na turniru nije se naplaćivala kotizacija, a pravo nastupa imali su svi šahisti, bez obzira na titulu i rejting.
Pobedniku turnira pripala je nagrada od 6.000 dinara , nagrada za drugo mesto iznosila je 3.000 dinara, a nagrada za treće mesto 2.000 dinara. Sa 1.000 dinara nagrađen je i najmlađi učesnik turnira Andrija Marko Krstić, a svi ostali osnovci koji su se takmičili nagrađeni su knjigama. Turnir je sudio Ljubiša Živković, – regionalni šahovski sudija, uz tehničku pomoć Ace Krstića.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.